NARZĘDZIOWNIKI

MATERIAŁY EDUKACYJNE WWF DLA KAŻDEGO!

Zapraszamy do kreatywnej i wciągającej edukacji ekologicznej z WWF! Jak chronić przyrodę razem z nami? Pobierz nasze materiały edukacyjne i zorganizuj spotkanie lub lekcję w swojej klasie, grupie przedszkolnej, w kole zainteresowań czy na świetlicy, w gronie przyjaciół czy dla rodziny. Przygotuj tematyczne wydarzenie, np. Dzień Niedźwiedzia Polarnego lub Dzień Ochrony Klimatu. Poznaj zmieniającą się przyrodę z perspektywy zamieszkujących ją zwierząt i przemów w ich imieniu! Wykonuj własne badania i eksperymenty, zagraj w gry edukacyjne i korzystaj z naszych materiałów, żeby działać na rzecz ochrony środowiska z Twoją społecznością. Każde takie działanie jest wsparciem w ochronie przyrody, które przekłada się na kolejne decyzje konsumenckie, społeczne i polityczne.

Poznawaj, ucz i chroń przyrodę razem z WWF!

Living Planet Report

Bioróżnorodność

Klimat Ssaki morskie Drapieżniki duże

Eksperymenty

Karty Strażników Rzek WWF

Program Przyjaciele Pandy Zielone szkoły

Komiksy

Ankiety

Pozostańmy w kontakcie!

Chcesz otrzymywać od nas najświeższe informacje o nowych materiałach edukacyjnych WWF, zielonych szkołach, ekologicznych inicjatywach i projektach?

Zapisz się na newsletter

Chcę się zapisać >>