Czym jest Biegam Dobrze?
Biegam Dobrze to inicjatywa, dzięki której Twój bieg ma podwójne znaczenie, bo biegnąc, czynisz dobro. Środki zebrane w zbiórce zostaną przekazane fundacji. Wybierz ścieżkę charytatywną i biegnij wraz z WWF Polska!

Nasza oficjalna Ambasadorka

Oficjalną Ambasadorką naszej drużyny jest aktorka, Paulina Holtz.
Pobiegnę dla fundacji WWF, bo wspierają oni każdy właściwy krok zrobiony w kierunku lepszego życia wszelkich stworzeń, w tym i nas, ludzi, na Ziemi - wyjaśnia nasza Ambasadorka.

PaulinaHoltz

biegam

biegam dobrze

Dla kogo biegniemy 14. Półmaraton Warszawski?
Win-win! MorśWIN!
Dlaczego morświn? 500 – tylko tyle morświnów pływa dziś w naszym morzu. Tymczasem dawniej Bałtyk pełen był tych niezwykłych ssaków morskich. W XX wieku bałtycka populacja morświnów została do tego stopnia przetrzebiona, że dziś morświny są zagrożone wyginięciem w stopniu krytycznym.
Transport morski, rozwój agresywnej turystyki motorowodnej oraz toksyczne substancje - wszystkie te czynniki utrudniają morświnom rozwój populacji. Największym zagrożeniem jest przyłów, czyli przypadkowe zaplątywanie się w sieci, a w konsekwencji śmierć w wyniku uduszenia. Jeśli nie zaczniemy działać, dostrzeżenie morświna na wolności stanie się wkrótce całkowicie niemożliwe.

MorśWIN! to bieg, dzięki któremu zwiększysz szanse morświnów na przetrwanie w Bałtyku, ale masz też szansę wygrać osobiście. MorśWIN to bieg z szansą na win-win!morswinWWF
Jak się zarejestrować?
Zarejestruj się w 14. Półmaratonie Warszawskim w charytatywnej akcji #BiegamDobrze na stronie bit.ly/MorsWIN, następnie otrzymasz link do swojej wirtualnej skarbonki, gdzie będziesz mógł gromadzić wszystkie wpłaty. Zaangażuj swoich znajomych, rodzinę i przyjaciół do wsparcia Twojej zbiórki i zagwarantuj sobie udział w półmaratonie.

Jak było na maratonie?

Więcej informacji: