Fundacja WWF Polska organizuje konferencje na temat gospodarki obiegu zamkniętego w miastach, adresowane do przedstawicieli miast, urzędników miejskich, reprezentantów spółek miejskich oraz lokalnych aktywistów.

Miasta odgrywają kluczową rolę w procesie zmiany gospodarki na model cyrkularny. Jest to proces wymagający – rządy i samorządy muszą wytyczyć kierunki zmian, zmianie musi ulec sposób projektowania i finansowania przedsięwzięć oraz zachowania konsumenckie, a nasze myślenie na temat tego co jest odpadem a co zasobem musi ulec diametralnej zmianie.

Jak miasta mogą to osiągnąć? Jak dokonać zmiany w praktyce? Postaramy się wspólnie poszukać odpowiedzi na te pytania.

Pierwsza konferencja odbędzie się:

7 marca 2018
Sala Consulatus w Ratuszu Miejskim w Zamościu
Rynek Wielki 13
Zamość

Gospodarka o obiegu zamkniętym

Formularz zgłoszeniowy

W razie pytań, prosimy o kontakt z goz.zamosc@gmail.com lub echodkiewicz@wwf.pl. Zgłoszenia prosimy kierować na adres goz.zamosc@gmail.com. Ze względu na ograniczoną liczbę miejsc, decyduje kolejność zgłoszeń.

Energia, recykling patronatZwiązek miast polskich patronatInstytut Strategii Rozwoju patronat

Druga konferencja odbędzie się:

21 marca 2018
Centrum Komunikacyjne w Legionowie przy ul. Kościuszki 8a (II piętro)

Formularz zgłoszeniowy

Ze względu na ograniczoną liczbę miejsc decyduje kolejność zgłoszeń. Udział w konferencji jest bezpłatny.

Formularze zgłoszeniowe prosimy przesyłać faksem pod numer: /22/ 849 84 69 wew.101 lub e-mailem na adres: goz.legionowo@gmail.com

Związek miast polskich patronatEnergia, recykling patronatInstytut Strategii Rozwoju patronatWojewódzki Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej

Trzecia konferencja odbędzie się:

22 maja 2018 w Myszkowie

Myszków